perjantai 25. lokakuuta 2013

Shikokuni

Niin... Shikokuni, koira johon olen rakastunut ennätysajassa korviani myöden. Älkää käsittäkö nyt väärin, tyttö ei ole helpoimmasta päästä ja on laittanut hermojani useampaan otteeseen päivässä koetukselle. Se ei ole suoran verrattavissa akitaan, eikä varsinkaan shibaan. Kun puhutaan että nämä japanilaiset ovat oma lukunsa, niin shikokun kohdalla tuntuu, että se luku leviää vähän rajojen yli! En ole koskaan oikein tavannut mitään Sadakon kaltaista, tai edes mitään täysin shikokua vastaavaa. Opin joka päivä jotain uutta tästä hienosta rodusta. Olen tullut myös lyhyessä ajassa siihen tulokseen, että tämä ei varmasti tule olemaan viimeinen tai ainoa shikokuni! En tietenkään perusta tätä vain omaan tyttööni, sillä aikuisiin shikokuihin, niin uroksiinkin kuin narttuihin on tullut tutustuttua vuosien varrella enemmänkin. Sadakon velipuoli Sato emä Sui, Viron Kekko... On Suomen pojat Gaiko ja Daikin tullut nähtyä kerran, tosin melko nopeasti.

Olemme tehnyt alustavan varauksen shikoku uroksesta Ranskanmaalta mielenkiintoisesta yhdistelmästä. Tavoitteena olisi myös etsiä toinen narttu kahden seuraavan vuoden sisällä. Sijoitukseen tietenkin, meillä ei ole kotona tällä hetkellä tilaa, eikä omistajilla aikaa niin paljoa että yhtään useampaa koiraa saataisiin viihdytettyä tarpeeksi. Akitalle ja shiballe kelpaa kotona köllöttely ja välillä vapaana metsässä jolkottelu, kun taas shikoku neitimme haluaa olla menossa ja tekemässä kokoajan! Olen saanut ihan uudenlaista energiaa tytön myötä, eikä aktiivisuus haittaa lainkaan. 

Dai shikoku (Daisuki-Miki Van de Egmato) kävi vierailemassa meillä pikaisesti tänään. Herra on niin ihana luontoinen ja oli huippu kiltti pomottavalle Sadakolle! Voisin varastaa tämän herran, Dai otti minut niin lämpimästi vastaan heti ensi hetkestä <3 Dai on tulossa pidemmälle vierailulle kahden viikon päästä, kaksikko pääsee vetämään shikoku rallia koirapuistoon! Alla muutama Dain omistajan, Hilu Kempin ottama kuva kaksikosta! Onko Sadako pullea...? :DEi kommentteja:

Lähetä kommentti