torstai 28. heinäkuuta 2016

Aikaa on taas kulunut viimeisimmästä postauksesta, hieman turhankin pitkään. Hyvät ja huonot uutiset ovat heittäytyneet vuoroin päin näköä. Aloitettakoon shikoku rintamalta.
Kuten monet jo varmasti tietävätkin, rodulla on varsin pieni geenipooli, lonkat ovat osoittautuneet jokseenkin ongelmalliseski tekijäksi, allergioita ja nyt muutaman tapauksen verran epilepsiaakin. Karin-Awa go Hakuren Soun veljellä on todettu epilepsia USAssa. Tämä on lähisuvussa jo toinen paha tapaus, joten niin Shuuko kuin meidän Sadakomme, joka on eurooppalaisten linjojen kautta sukua Shuukolle, siirtyvät viettämään lemmikkielämää. Myös extreme piebaldi on nostanut päätänsä rodun parissa. Tässä kohtaa MyDogDNA testi osoittaa taas hyödyllisyyttänäs, sillä testin avulla valkotekijä geeni on havaittavissa. Hyviä uutisia ovat taas sitten meille syntynyt, 6 kakaran kokoinen shikoku pentue, josta 5/6 pentua lähtevät kasvattajille ympäri maailmaa. Toki yksi pentu jää meille tänne kasvamaan yhteisomistukseen Eileen Pfaffenederin (Kennel Yokoyamasou) kanssa. Kaikilla pennuilla on purennat, hampaat ja kivekset juuri siellä missä pitääkin. En voisi siis olla tyytyväisempi.

Kishu rintamalta - Tervetuloa suomeen Tenko! Shigeru osoitti taas ystävällisyytensä, ja luotti tämän ihanan valkoisen prinsessan perhe Kraemerin ja meidän huomaamme. Tulevaisuus näyttää, kuinka kishun kasvatus lähtee käyntiin, vai lähteekö ollenkaan.

Shiba vahvuutemme on kasvanut Japanin tuonnin merkeissä. Kesän lopusta luoksemme lensi Rikiko go, punainen narttu Okayamasta. Toivomme tämän tytön jatkavan Jikino Kensha shiba kasvatusta joskus tulevaisuudessa. Samalla reissulla Suomeen saapuin brindle akita poika Moro - Momotarou go Okayama Sugimoto Sou, joka tullaan pian näkemään näyttelyissäkin, kunhan paperit vain saapuvat.

Tässä nopeaa päivitystä, juttua vielä Japanin vieraista luvassa, mikäli aikataulu antaa periksi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti