tiistai 21. toukokuuta 2013

Hanami-Juhla 19.5.2013


Akita ry osallistui viime viikonloppuna Helsingissä Roihuvuoressa järjestettyyn Hanami-Juhlaan rotuesittelyn merkein. Olimme muutaman kuukauden aikaisemmin yhteydessä järjestäjiin ja puheenjohtajamme Merja Ylhäinen onnistui järjestämään meille oman telttapaikan ja teltan veloituksetta. Pohdinnan jälkeen minulle ohjattiin vetovastuu tästä tapahtumasta, ja mielellänihän minä suunnittelin hieman tapahtuman kokonaisuutta. Otimme paikalle yhdistyksen avaimenperiä, pinssejä, julisteita, kortteja, rotuesitteitä, akita aiheisia tavaroita ja kirjallisuutta rodusta. Työstin yhdistykselle SRA3 (450x320mm) kyltin ripustettavaksi teltan seinään, sekä tulostin ja taitoin Asta Meriläisen suunnitteleman ja toteuttaman rotuesitteen jaettavaksi rodusta kiinnostuneille. Sunnuntai aamuna pakkasin laukkuuni viralliset akitan esittämiseen tarkoitetut hihnan ja pannan, jotka olin ostanut viimevuonna Japanista, sekä ”Pink Book:in” ja otin Kamin mukaani rotua edustamaan. Aamu oli hiljainen ja matka Riihimäelle, josta hyppäsimme Jenni Pirisen kyytiin, sujui muitta mutkitta. Pian istuimmekin jo Jennin kyydissä suuntana Hanami-Juhla.
Roihuvuoren Japanilainen puutarha oli kaunis! Puut kukkivat kaikki kauniina punaisen eri sävyissä, olisin voinut katsella kukkia koko päivän. Meidän oli kuitenkin raahattava itsemme ja tavaramme yhdistyksen telttapaikalle ja alettava valmistelemaan esittelyämme. Merja olikin jo ehtinyt paikalle ennen meitä, mukanaan valkoinen akitas Lumi (Candida’s October Opal) ja muutama apukäsipari. Hän oli myös tuonut mukanaan trimmipöydän ja häkin, joiden päälle saimme laitettua yhdistykemme lehtiä ja mukanamme tuomamme tavarat esille. Hän oli myös tuonut yhdistyksen omistaman, Japanilais aiheisen seinävaatteen mukanansa. Ripustimme vaatteen teltan ulkopuolelle Akita ry kyltin viereen.
(c) Riina Haapakallio - Kauniit "Sakurat"
(c) Jenni Pirinen - Ystävykset puun alla :)
(c) Riina Haapakallio


Pian olimmekin teltan kanssa valmiit. Paikalle alkoi virtaamaan ihmisiä ja siinä samassa muutama akitakin. Iki ihana Ruki-neiti omistajineen, sekä valkoinen Neo yhdessä sekarotuisen Inun kanssa. Neo ja Ruki jäivät teltan luokse ”toteuttamaan tehtäväänsä” yhdessä Kamin ja Lumin kanssa. Käytimme tilaisuutta hyväksemme, ja otimme kuvia japanilaisista kippuroistamme kirsikkapuiden alla. Ja kauniita kuvia saimmekin. Paikalle oli eksynyt myös monia shiboja ja vastaan tulikin monia ihmisiä, joiden kanssa olinkin ruudun kautta ollut yhteyksissä. Vaihdoin heidän kanssansa muutaman sanan, ja siirryin takaisin ”velvollisuuksieni pariin”.
Pian tapahtuma alkoikin. Menimme Jennin ja Kamin kanssa kuuntelemaan avauspuhetta suurelle lavalle, jossa Japanin suurlähettiläs Kenji Shinoda avasi juhlat. Herra suurlähettiläs tuntui seuranneen jääkiekkoa innokkaasti, ja laittoikin yleisön karjumaan muutaman kerran kanssaan hurraata Suomen joukkueelle. Hauska mies. Kun suurlähettiläs oli avannut juhlat, oli kirsikkapuiston isän Norio Tomidan vuoro puhua. Tämä vanhempi herrasmies taitoi Suomen kielen melko hyvin ja piti koko puheensa suomeksi muutamaa sanaa lukuunottamatta. Kun kummatkin Japanilaiset vieraat olivat sanottavansa sanoneet, siirryimme takaisin teltalle… Jossa oli alkanutkin aikamoinen hulina! Ihmisiä virtasi paikalle ja koiramme herättivät suurta kiinnostusta ihmisten parissa. Kysymyksiä sateli, koirat saivat rapsutuksia ja poseerasivat malleina herkeämättä. Jopa Japanilaiset kävivät ihailemassa koiriamme ja kyselemässä niiden alkuperästä. Useat Japanilaiset eivät olleet uskoa, että maassamme on niin akitan kuin shibankin kasvattajia. Kami pääsi muutamaan kuvaan malliksi ja poseeraamaan Japanilaisten kanssa.
(c) Riina Haapakallio - Juhlan isäntä
(c) Riina Haapakallio- Herra suurlähettiläs
(c) Riina Haapakallio - Lumi paijattavana


Akitojen ohella tutustuin minäkin uusiin ihmisiin. Paras ystäväni Mira oli tullut mukaan yhdessä siskonsa Miian ja koiransa Anteron kanssa juhlimaan Hanamia. Heidän kanssaan saapui myös Miran Japanilainen ystävä Sakata Tomoya. Sakata osoittautui varsinaiseksi maailmanmatkaajaksi ja mielenkiintoiseksi persoonaksi. Pidimme pitkän juttutuokion iltapäivästä koskien japanilaista kulttuuria, koiria, hänen maailmanmatkaustaan ja oikeastaan melkein kaikkea muuta mahdollista. Ja hauskaa oli!
Kokonaisuudessaan päivä oli mahtava. Vaikkakin pukemani hakama oli asteenverran kuuma, viihdyin vallan mainiosti juhlassa, toivon mukaan niin tekivät muutkin! Kiitokset Jennille, Annalle, Merjalle ja kaikille muille mukana olleille. Toimme yhdistystämme ja rotuamme todella paljon esille ja saimme osaksemme paljon kiinnostusta. Meitä jopa käytiin pyytämässä mukaan ensivuoden Hanamiin järjestäjän toimesta. Suostuimme tietenkin! En voi muuta kuin odottaa innolla ensi vuotta. Kaikki mukaan!
(c) Miia Maliniemi


(c) Miia Maliniemi - Neo

(c) Miia Maliniemi - Minä ja Antero

(c) Miia Maliniemi - Mira, Antero, Sakata, Rauno, minä ja Kami

(c) Miia Maliniemi - Mira, Sakata ja minä

(c) Miia Maliniemi - Minä, Sakata, Gaiko ja Hanna

(c) Riina Haapakallio - Jenni, Neo ja Tuure Hanami tunnelmissa

(c) Miia Maliniemi - Hupaisaa!

(c) Riina Haapakallio

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti