lauantai 8. helmikuuta 2014

Seitei-pentue

Huhhuh aikaa on taas kulunut "hieman" viimeisimmästä päivityksestä. Pahoitteluni, pennut, projektit ja muu pesue on pitänyt emännän kiireisenä. 
Pennut ovat kasvaneet kauheaa vauhtia, ja tulevatkin ensiviikolla 9-viikon ikään. Tiemme siis erkanevat pikkuhiljaa, mutta ei anneta sen surettaa. Pennuille on kaikille tiedossa mitä ihanimmat uudet kodit, joille haluamme toivottaa jo nyt onnea ja menestystä uuden perheenjäsenen kanssa. Pennut kävivät kaksi viikkoa sitten terveystarkastuksissa, sirutuksissa ja siinä samassa kantamassa kortensa kekoonluovuttamalla verinäytteet koirien geenitutkimukseen! Kuten jo kotisivuillamme kirjoitamme, rohkaisemme kaikkia akitan omistajia harkitsemaan näytteen ottoa ja lähetystä, jos kippurasta ei sellaista jo ole. Alla teksti aihetta koskien suoraan Akita yhdistyksen sivuilta:

"Verinäytteen lähettäminen koirien geenitutkimukseen
Hannes Lohen johtama koirien geenitutkimus ryhmä kerää koirien verinäytteitä erilaisiin geenitutkimuksiin ja he myös ovat kiinnostuneita keräämään ai-sairaiden kuin terveiden koirien verinäytteitä omiin geenitutkimuksiinsa. Jos haluat osallistua tässä ohjeita sitä varten
- 3 ml EDTA-verta, projektissa mukana olevat eläinlääkäriasemat löytyvät täältä. 
- mukaan tulee laittaa täytetty näytelomake 
- jos koirasi on ai-sairas, laita mukaan kopio sairauden diagnoosista
- lähetä näyte niin, että se kerkiää ajoissa perille eikä jää postin varastoihin lojumaan. Suositellaan, että näyte lähetetään maannataina
- näyte on hyvä pakata esimerkiksi minigrip pussiin ja kuplamuovikirjekuoreen, jotta se ei mene hajalle postissa
Lähetä näyte osoitteeseen:
Ranja Eklund/Lohen tutkimusryhmä
Biomedicum Helsinki, huone B320 
Haartmaninkatu 8,
00290 Helsinki

Lisätietoja koirien geenitutkimuksesta löytyy tästä osoitteesta http://www.koirangeenit.fi/"

Ajatuksiamme tästä pentueesta kaikenkaikkiaan? Hmmm olemme tyyväisiä sen perusteella, mitä olemme tähän mennessä nähneet. Riskitöntä pentuetta ei ikävä kyllä ole... Mutta yhdistelmän riskeistä ja rasitteista olemme avoimesti kertoneet niistä kysyneille. Kotisivuiltamme löytyy myös tietoa pentueesta sen omilta sivuilta.

Pentujen luonteet ovat valloittavia! Pennut ovat valmiina kaikkeen, reippaita ja sosiaalisia, leikkisiä ja itsetietoisia. Toivomme todella, että pennut pitävät tämän suunnan luonteidensa kanssa. Pentueessa ei oikeastaan ole yhtäkään villatossua, kaikki kuusi pentua juoksevat ympäri uutta ja ihmeellistä maailmaa!

Pennut ovat myös kooltaan kaikki vähintäänkin perus akitanpennun kokoluokassa! Jo syntyessään kakarat olivat isohkoja ja sama malli on säilynyt tähän päivään saakka. Kasvu on nyt hieman tasaantunut (ei sillä, pennut kasvavat vieläkin mahdottomasti!) mutta alku aikoina pennut kasvoivat melkein silmissä! Yksikään pentu ei ole aiheuttanut harmaita hiuksia tai huolen aihetta!

Ulkonäöstä on paha sanoa vielä mitään, tai luustonvahvuudesta, mutta aika näyttää! Katsotaan mihin kaikkeen Seiteit venyvät tulevaisuudessa!

Kuva: Manta Pihala

Tästä pentueesta meille jää sijoitukseen kaksi tyttöä, Jikino Kensha no Seitei Mae "Halti" ja Jikino Kensha no Seitei Kesagiri "Hime". Tytöt ovat kummatkin kovin rohkeita luonteeltaan ja tässä vaiheessa näyttäisi siltä, että ne ovat perineet isänsä kallon muotoa ja korvanmuodon. Myös ilmeet ovat tässä vaiheessa kauniit. Toinen tytöistä muuttaa ihan naapuriimme Lempäälään kahden ranskanbullin kaveriksi ja toinen taas kotikonnuillemme Lahteen siskopuolensa Milan kaveriksi! Tytöillä on siis sama äiti, eli meidän iki-ihana Hito tyttönen. Kumpaakin tyttöä tullaan näyttelyttämään sen mukaan, mitä aika antaa myöden!

Loput pennuista jakautuvat pääkaupunkiseudun, Joensuun ja Tennilän kesken! Yksi pennuista, Jikino Kensha no Seitei Ugenakashi "Tyyne" muuttaa vanhemmilleni Hollolaan. Tyyneä tullaan varmaan näkemään jonkun verran kehissä, mutta tuskin kovin paljoa. Katsotaan nyt miten tyttö kasvaa. Pääasiallisesti Tyynen tehtäväksi jää jahdata jäniksiä Tennilän metsissä. Poika Jikino Kensha no Seitei Morotezuki "Yuno" muutti tänään uuteen kotiinsa Helsinkiin fretti kaverusten seuraksi. Kaikkea hyvää uudelle omistajalle Pauliinalle pojan kanssa. Yunoa tulemme näkemään näyttelykehissä varmasti, sillä herralla on jo kummatkin kivekset alhaalla. Ei siis tarvitse jännittää mahdollista kivesvikaisuutta. Jikino Kensha no Seitei Ushiro "Nikita" muuttaa aivan ihanaan perheeseen Espooseen, jossa vipinää ja vilskettä ei varmasti tule puuttumaan. Jikino Kensha no Seitei Tsuka-ate pääsee omistajansa matkaan Joensuuhun! 

Pauliina ja Yuno
Halti, sisko Mila ja omistaja Piia!

Tämän pentueen jälkeen Hiton tie vie sterilointiin palautumisen jälkeen. Ja samaan syssyyn menee Kamikin. Tytöt ovat jalostustehtävänsä tehneet ja siirtyvät nyt kotikavereiksi ja satunnaisiksi näyttelykavereiksi. Haluamme minimoida kasvainten ja kohtutulehduksien mahdollisuudet tulevaisuudessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti