keskiviikko 26. helmikuuta 2014

Na na na na Narita!

Noniin, josko sitä hieman rustaisi kokemuksia matkastani tähän saakka. Eli. Lento oli pitkä, hirvittävän pitkä ja tylsä. Vaikka kaikki kirjat olisi mukana ja kaikki mahdolliset vempeleet niin huh... tylsää... 17 tuntia siinä taisi yhteensä mennä, en ole ihan varma koska joka kerta ku iskin jalkani maan kamaralle aika oli eri, kui  mitä puhelimeni tai tablettini näytti. Matka kuitenkin tuli vihdoin ja viimein päätökseen!

Japanin päässä olin ensin hieman hakoteillä. Mihin miksi milloi? Check in on klo 13 ja kello on 8.30. Olen vain päivän täälä, shoppailen, syön ja menen sitten nukkumaan. Työtä käskettyä! Lentokenttä pelkästään on aika huikea paikka, johtunee kulttuurieroista tosin. Vaikka mitä pientä jäi käteen ja ennen kuin huomasinkaan, kello oli 10 vailla Check in! Ennen lähtöäni joukko suloisia japanilaisia koulutyttöjä pysäytti minut ilmeisesti koulutehtävää tehdäkseen. Suhteellisen hyvällä englannilla minut haastateltiin ja pääsin tavaamaan nimenikin :D wou!

Hotellille menin bussilla (jos olisin tiennyt että matka on niin naurettavan lyhyt, olisin kävellyt. Tuntuu vähän siltä, että ihmiset eivät ole tottuneet kävelemään siihen malliin, mitä me suomalaiset olemme. Ehdottomasti päivän mukavin tapahtuma oli vanhemmalta mieshenkilöltäni saama apu, kun etsin linkkupysäkkiä. Hän kuuli kun kysyin bussin lähdöstä ja kun kuski ohjasti minut odottamaan. Kun oikea bussi tuli pysäkille, mies viittoi minulle ja osoitti bussia. Sanaakaan englantia ei tuntunut osaavan, mutta eipä se haitannut! Nukuin kun tukki seuraavan yön aavistmatta mitä seuraavaksi kävisi :D Matkahan venähti kiitos Lifthansan. Olen nyt 1000 euroa köyhempi, mutta pääsen sentään kotiin. Olen siis kaikenkaikkiaan melkein viikon Japanissa.


Narita airport

Juu... matka siis venähti odottamattomasti. Olenkin Japanissa päivän sijaan melkein viikon! Lentoni lähtee siis 1.3 kello 13.00 Naritan 1 terminaalista. Onneksi olin varannut extra rahaa varmuudeksi mukaan, sain hotellin varattua 28 päivään saakka. Muutama sydämenlyönti tosin jäi välistä. No yhtä kaikki asiat on järjestetty ja sain pienen tilaisuuden nauttia matkastani enemmänkin. Ensimmäinen asia jonka tein uudet lennot saatuani ja hotellin majoitusta jatkettuani oli se, että marssin Naritan lentoaseman turisti infoon ja kysyin missä ovat edullisimmat paikat, jossa voin pällistellä nähtävyyksiä. Tiskin takana olevat kaksi naista tuijottivat minua hetken ja alkoivat sitten esitellä Narita cityn karttaa. Kerroin heille samalla tilanteeni ja sympatian määrä oli suuri. He neuvoivat minut metrokuiluun, josta saisin ostettua lipun matkaani varten. Lippu maksoi vaivaiset 250 jeniä suuntaansa, joten se ei paljoa lompakkoani kirpaissut. Pienellä avustuksella pääsin oikealle tasanteelle odottamaan saapuvaa kulkupeliä. Tässä vaiheessa mainittakoon, että tähän asti tapaamani paikalliset ovat olleet mitä ihaninta ja lämminhenkisintä porukkaa! Olen tuntenut oloni todella mukavaksi täälä. Toki olen ollut vain Naritan alueella ja karu totuus voi kolahtaa kun suuntaamme Grand Nationals 2014 NIPPO näyttelyyn marraskuussa.


No istahdin sitten metroon joka oli kuin suoraan jostain animesta. Pidätin hetken naurua. Matka kaupunkiin kesti vain hetken ja pian olin perillä. Suomalaiseen tapaan kartta jäi kassin pohjalle ensimmäisen vilkaisun jälkeen ja jalat veivät siihen suuntaan mihin nenä osoitti. Ja kerrankin se osoitti oikeaan suuntaan! Kujallinen ihania pikku liikkeitä ja ja rakennuksia avautui eteeni ja sain muutamaksi tunniksi ihmetyksen aihetta jo rakennuksista ja kaupoista!









Sitten temppeliin... joka oli upea.... veret seisauttava.... siitä pitänee tehdä oma postaus koneelle päästessäni, kännykällä tämä on erittäin haastavaa... :D

Riina kuittaa päivän 26.2!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti