maanantai 11. maaliskuuta 2013

Purkaus!

Take surkuttelee poikamies elämäänsä!

Noniin eli ukko on karannut kahdeksi viikoksi Maltan lämpöön leikkimään astetta kalliimmilla kemistin seteillä. Siispä me viisi olemme jääneet tänne Suomen kylmyyteen palelemaan keskenämme ja yritämme tappaa aikaa siihen asti, kunnes isäntä suvaitsee palata. Kamilla alkoivat juoksut ja tämäpä tarkoittaa sitten sitä että Take mieäs joutuu katoamaan taas Lopen perämetsiin kasvattajallensa "lomailemaan". Tämän lisäksi poika iskee karvaa ihan täyttä vauhtia pihalle, juuri kun luulin että pääsen eroon jatkuvasta imuroinnista Hiton karvanlähdön jälkeen. Noh minkäs teet. Kamin karva taas alkaa olemaan kauniissa kunnossa taas ja se onkin näillä näkymin kauniissa kunnossa Jyväskylän ryhmiksiin 31.3 ja Vaasa KVhen huhtikuussa. Jes.


Take ja sen sisko Tama olisi tarkoitus viedä virallisiin terveystarkastuksiin 22 päivä tätä kuuta, mutta katsotaan miten käy. Take kun lähtee Lopelle hoitoon niin sitä ei ihan hevillä sieltä takaisin haeta ilman autoa. Kortittomana joudun siis odottamaan Juhoa takaisin Maltalta ennen kuin pojan saan takaisin. Takelle on tosiaan suunnitteilla myös sen ensimmäinen pentue, jos terveystulokset ovat toivotut. Pidetään siis sormet ja varpaat ristissä, että tulokset on hyvät niin pojalla, kuin suunnitellulla morsiammellakin!

Jin mätsärissä
Kamille tuli myös 3-vuotta täyteen! Onnea Pam ja koko muu Pandayan A-pentue. Kamin pennut tulevat myös kuukauden päästä about puolen vuoden ikään. Pennut alkavat starttailla myös pentunäyttely ja mätsäri uriansa! Jin poika, joka asustaa Riku Rohkean kanssa Salossa kävi mätsärissä sinisen nauhan ja roimasti kokemusta hakemassa. Olen huippu tyytyväinen, että omistaja Riku intoutui poikaa viemään kehään. Toivon mukaan heidät tavataan myös Hyvinkään epävirallisista pentunäyttelyistä 20.4! Pentueen pienestä pojasta on kasvanut sisarustensa kokoinen ja aivan ihanan näköinen poika. Myös Kaldorei-pentueen Mitsu ja Misla starttailevat "uriaan" tässä kuussa, toivon kovasti saavani kuvia, jotka voin sitten tänne ja tietty kotisivuillekkin näytille. Jinin, Linuksen ja Sansan näänkin luultavasti Akita ry:n talvipäivillä ensi viikonloppuna, mikä on loisto juttu. Josko saataisiin kunnon poseerauskuvia kavereista ja näytille niitä hieman. 

Akita ry:n talvipäivillä ohjelmassa meillä on konekarhu Penan kohtaaminen! Hito pääsee etsimään sisäistä metsästäjäänsä ja ilmoittamaan Penalle olemassaolostansa. Tästäkin kokeilen kuvia ja hieman "toimintakertomusta" kirjoitella, kunhan päivät on ohi ja jos kirjoitettavaa on. Toivotaan. Talvipäivillä näen myös Routan pitkästä aikaa. Olen nähnyt pojan viimeeksi Turun KV näyttelyssä, jossa se nappasi ensimmäisen sertifikaattinsa. Toivottavasti kuluva vuosi tuo muutaman toisenkin niitä. Myös Hitoa olisi tarkoitus yrittää saada valioksi ja Kamille lähteä hakemaan noita kansallisia valionarvoja vähän rajojen ulkopuolelta. Katsotaan, katsotaan.

Olen tässä järjestellyt kuluneena keväänä Akita ry:lle luonnetestiä ja Match Showta tänne Pirkanmaan suunnalle. Luonnetesti odottaa vielä Suomen Palveluskoiraliiton hyväksyntää, mutta päivänä on 10.11.2013 ja tuomareina Irene Puputti ja Katri Leikola. Testi järjestetään Nokian Palveluskoirakerhon omistamalla Majalla. Ajattelin kirjoittaa luonnetestistä vähän faktaa tännekkin jossain vaiheessa, kunhan kerkeän. Koulu ja työt pukkaavat päälle aika ajoin, ja tämä hidastaa nettiliibalaibailun aikaa huomattavasti. Match Show on suunniteltu järjestettäväksi Tampereella Hakametsän Jäähallin parkkipaikalla 1.9.2013 klo 10.00 alkaen. Tuomareiksi ovat lupautuneet Tiina Vuorio (kennel Gozzitix) ja Katri Marttila (kennel Yukiguni no) tähän mennessä. Katri kasvattaa shiboja ja on ennen kasvattanut akitoja, kun taas Tiina on kasvattanut pentueellisen karkeakarvaisia kääpiömäyräkoiria oman kennelnimensä alle. Kokemusta häneltä kuitenkin löytyy roimasti ja hän olikin jo akita piireiksi legendaksi muodostuneen Dairin go Fukuoka Tokuhisan emäntä ja handleri. Tiina handlaa myös toista, hieman laajemman piirin legendaa, karkeakarvaista kääpiömäyräkoiraa  Freckle-Face Massimilianoa. Kummatkin lupautuneet tuomarit siis osaavat asiansa paremmin kuin hyvin.

Käväisinpä myös kehäsihteerin peruskurssilla tässä edellisenä viikonloppuna yhdessä Jenni Pirisen kanssa. Ajattelin tästäkin asiasta listata hieman enemmän faktaa kehiin, kun vaan jaksan ja saan aikaa. Katsotaan tuleeko tätä paljon puhumaani hetkeä vastaan lainkaan, tällä menolla ei! Loppuun vielä kuvaa, until we meet again!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti